Centar skenderija sarajevo

INFORMACIJE ZA POSJETITELJE

THE JOURNEY STARTS HERE

25.- 27. april 2024.

Centar skenderija sarajevo

INFORMACIJE ZA POSJETITELJE

THE JOURNEY STARTS HERE

25.- 27. april 2024.

Uskoro više informacija o ulaznicama za festival

 

Sarajevski sajam / za posjetioce

U samom centru Sarajeva, na lijevoj obali rijeke Miljacke smješten je Centar „Skenderija“ koji uspiješno egzistira od 29.11.1969.  godine. U okviru svojih mnogobrojnih, različitih privrednih, kulturnih i sportskih djelatnosti Skenderija se već punih 45 godina bavi organizacijom međunarodnih specijalizovanih sajamskih manifestacija. Na prostoru od 70.000 m2 nalaze se višenamjenske dvorane u kojima se tokom čitave godine organizuju razne sportske, kulturne i sajamske manifestacije, te trgovački centar “Privredni grad“.

Centar Skenderija Sarajevo

Centar Skenderija Sarajevo je jedinstveni kulturno sportski i sajamski centar. Svojim dugogodišnjim uspješnim poslovanjem, od 1969. godine kada je otvoren pa sve do danas, u oblasti organizacije sajmova, kongresa, seminara, kulturnih i sportskih manifestacija Centar Skenderija se nalazi na samom vrhu poslovnih dešavanja u Bosni i Hercegovini.

Centar Skenderija – Sarajevski Sajam se bavi organizacijom međunarodnih sajamskih manifestacija od 1970. godine, po čemu Sarajevo u to vrijeme postaje poznato kao “Sajamski grad”. Od tada do danas uspješno je realizovano oko 500 međunarodnih specijalizovanih sajmova iz svih oblasti privrede.

Sarajevski Sajam danas organizuje veliki broj specijalizovanih sajamskih manifestacija na 17.000 metara kvadratnih izložbenog prostora. Svojim kvalitetom, sajamske manifestacije zauzimaju veliki značaj u privrednim dešavanjima ovog dijela Evrope.

Godišnje preko 1000 izlagača i suizlagača, prezentuju svoje proizvode i usluge na sajmovima koje posjećuje preko 200.000 posjetilaca.